BIOETANOL, BIONEKS, BILO SLIKANJE – ČEKAMO I TU FABRIKU

Podelite:

Tokom prošle nedelje pompezno je propraćeno potpisivanje kupoprodajnog ugovora između opštine Apatin i firme “Bioneks” d.o.o. kojim se prodaje parcela u Slobodnoj zoni Apatin. Ovde odmah želimo da ukažemo da nismo protiv investicija u našu opštinu, ali primeri iz naše neposredne okoline kao što su investitori iz Bangladeša u Somboru, pa zatim i najavljeno otvaranje firme “Insert” u Apatinu koja je pred zatvaranjem nas teraju na oprez.

Javnost želimo da upoznamo sa činjenicom da je kupac predmetnog zemljišta firma “Bioneks” osnovana 4.11.2020. godine, dakle nešto više od mesec dana pre potpisivanja ugovora. Kada ste uspeli da ispregovarate sve uslove kupoprodaje, uradite iole ozbiljne analize za manje od mesec dana pregovora?

S obzirom da je najavljena proizvodnja goriva BIOETANOL, postavljamo pitanje i da li je napravljena analiza uticaja pomenute proizvodnje na eko-sistem Gornje Podunavlje.

Nadamo se da će se sve ove naše sumnje pokazati neopravdanim, te da ovaj “posao” nije još jedna SNS mašina za pranje našeg novca, mada…

SamoVasGledamo

Podelite: