KRIZNI ŠTAB OPŠTINE APATIN: I KAD MOGU, NEĆU!

Podelite:

Da li krizni štab postoji u opštini Apatin? Skriven iza odluka “onih od gore” slepo se rukovode stavom “neko će to drugi odlučiti umesto nas”. Za nešto duže od godinu dana postojanja, nisu vodili računa o specifičnostima sredine, pa da makar u delu koji se odnosi na njihove nadležnosti pomognu građanima opštine Apatin. Rukovodstvo opštine će se slikati sa nekom delegacijom, eventualno će preskočiti neki zid da proveri sprovođenje mera, ali da u okviru svojih mogućnosti daju olakšice i pomognu da se ovo grozno stanje lakše podnese – učinak nula.Sve više lokala u Apatinu krase oglasi “Prodajem ili izdajem u zakup”. U stanju ograničenog poslovanja i više je nego jasno da su oni koji se bave uslužnim delatnostima, zajedno sa zaposlenima na ivici egzistencije. Istine radi, tokom prošle godine, naknade za korišćenje bašta su bile smanjene za 50%, ali su zato brže, jače i bolje ovih dana poslali opomene svim korisnicima da u roku od 15 dana izmire svoj dug u celosti ili će protiv njih biti pokrenut sudski postupak.

U ovakvoj situaciji red je da se preispita mogućnost oslobađanja od plaćanja naknada, taksi i poreza koje su u nadležnosti opštine. Ako već drugu godinu ne rade ili ograničeno rade, bez obzira da li je to u zatvorenom ili otvorenom prostoru, red je da budu oslobođeni ovih nameta.

Činjenica da će od ponedeljka bašte ponovo biti otvorene, ne umanjuje potrebu za oslobađanjem obveznika jer će i dalje raditi smanjenim kapacitetom i sa ograničenim radnim vremenom. Zato apelujemo i molimo, oslobodite ljude bar onih nameta koji su u vašoj nadležnosti.Da ne bude zabune, podvlačimo da je zdravlje apsolutno na prvom mestu, te bi po tom pitanju i ugostitelji morali da poštuju propisane mere u smislu broja gostiju i distance. Budimo solidarni i pre svega odgovorni, ali učinite nešto da se ovo ludilo barem lakše prebrodi.

Podelite: