KRIZNI ŠTABE, GDE SI?

Podelite:

Preko vikenda nevreme je zahvatilo opštinu Apatin. Neki kažu da je palo za tri dana preko 150 litara/m2. Drugi kažu, pa šta, tako je i u Nemačkoj, protiv toga ne možeš ništa. U Nemačkoj su poplave i bujice, kod nas je nesposobnost lokalne samouprave da obezbedi adekvatan odvod i pravilno funkcionisanje atmosferske kanalizacije.

Postavlja se pitanje, gde odoše pare od naknade za odvodnjavanje, gde nestadoše vatrogasne i komunalne službe na rešavanju kritičnih tačaka, gde nestade saobraćajna policija da usmerava saobraćaj, gde nestade Krizni štab sve sa komandantom, gde oni zaduženi za informisanje da prenesu njihova saopštenja i upustva? Sve u svemu, sve je zakazalo. Plaćen danak nesposobnih kadrova, partijskog zapošljavanja i neodržavanja minimuma funkcionalne održivosti atmosferske kanalizacije. Godinama smo plaćali samodoprinos, pa kako ovi, tako i oni pre su se hvalili kako je Apatin jedna od retkih opština pokrivena atmosferskom i fekalnom kanalizacijom. A onda, nešto veća kiša i eto kolapsa.

Lepo je živeti na društvenim jaslama, glumiti nedodirljivost, igrati se vlasti, a na prvi problem, braniti se izjavama o nemogućoj borbi protiv elementarnih nepogoda.

Gospodo draga, da je preventiva odradjena na način da se atmosferska kanalizacija održavala, da je komunalna inspekcija radila svoj posao prema onima koji su tu kanalizaciju koristili mimo namene, ovih problema ne bi bilo. Ovako, ostaje Vam da sadite cveće, sečete cele šume, preskačete ograde neistomišljenika, slikate se, odete malo do Crvenke i Novog Sada, a voda, koga briga. I tako će se sve to zaboraviti kad Predsednica za par dana kaže: „Proglašavam ribarske večeri otvorenim!“

Podelite: