Nismo na prodaju-BOJKOT

Podelite:

NISMO NA PRODAJU – BOJKOT!

Prethodnih dana članovima UG “Bez straha” nuđeno je od strane jedne od “opozicionih” stranaka učesnica predstojećih izbora, da naše udruženje obavi prikupljanje potpisa za “njihovu stvar” na području opštine Apatin. Zauzvrat imamo potpunu slobodu kako ćemo se ponašati u danima posle izbora na lokalu, uz niz malih ličnih privilegija, a da sve to bude zarad neke buduće saradnje.

Da budemo potpuno jasni, da smo želeli da igramo u ovoj farsi od predstave zvanoj izbori, izašli bi sami bez potrebe da nam drugi nudi tekst koji bi igrali. Jednoglasno, hvala na ponudi, ali ima nešto i u principijelnosti i datoj reči.

Dok su drugi govorili, rano je da se priča o bojkotu, možda će se nešto promeniti za mesec-dva, šta posle bojkota, UG “Bez straha” je opet jednoglasno, donelo odluku, da mi u ovu kaljugu ne ulazimo. Nije nama potreban sufler iz Beograda ili Novog Sada da nas “ubeđuje” šta je za nas dobro.

UG “Bez straha” je lokalni građanski pokret koji deluje u okviru Građanskog fronta zajedno sa drugim sličnim pokretima u Srbiji zadržavajući apsolutnu slobodu delovanja na lokalu. Naše opredelenje je da sa SNS-om nema razgovora – nikakvog i ni na koju temu! Sa ostalima, koji sebe kite etiketom “jedine prave opozicije”, možemo eventualno razgovarati o temama uslova za fer izbore, slobode medija, borbe protiv bilo koje vrste nasilja i kao i na temu decentralizacije.

Tačka povezivanja uz ova opredeljenja je borba protiv diktature SNS-a, borba za uspostavjanje sistema vrednosti i vraćanje poverenja u institucije. O svemu ostalom gospodo “pravi”, vodite vašu politiku kako znate. Pravac delovanja nas “lažnih” nije usmeren ka čekanju instrukcija iz Beograda šta smete da uradite na lokalu, pod kojim uslovima i zarad čijeg većeg cilja.

Stavom da “ako nisi sa jedinom pravom opozicijom onda si za Vučića”, vi pokušavate da sakrijete sopstvenu inertnost i tragikomično vođenje politike preko društvenih mreža opanjkavanjem onih koji ne misle poput vas.

U ovim okolnostima kada diktatura SNS-a postaje nepodnošljiva, a lokalno rukovodstvo nesposobno i sa rukama duboko u tegli meda i strahom šta će biti sutra kada padnu, prosto se nameće zaključak. Jedinstvenost (a očigledno je da ga nema) po pitanju bojkotu! Pa kada padne ovaj što vodi politiku po principu “Niko niko kao ja”, kada se uspostavi minimum uslova za normalno funkcionisanje sistema i bar minimum uslova za fer izbore, izađimo na crtu svako sa svojom pričom i ponudom građanima.

Do tada, bojkot na svim nivoima, ali aktivan i smišljen. U narednim danima UG “Bez straha” će svojim aktivnostima propagirati ideju aktivnog bojkota i to ne samo na društvenim mrežama. Ako smo već ušli u ovu priču, teraćemo je do kraja jer niti ideologija, niti politika nije par čarapa pa da ih menjaš svako malo. Data reč ima težinu. #ZatoBojkot

Podelite: