REAGOVANJE NA “NAPAD” NA PREDSEDNICU OPŠTINE: KO JE ZAISTA ŽRTVA

Podelite:

?

U toku današnjeg dana više lokalnih medija bliskih vlasti, objavilo je da je priveden naš sugrađanin Sreto Miličević iz Apatina, a zbog napada i ugrožavanja bezbednosti predsednice opštine Apatin, Dubravke Korać.

Dok se ovi mediji utrkuju da osude bez suđenja Sretu Miličevića, nepoštujući prezumpciju nevinosti, istine radi, smatramo da javnost ima pravo da zna sve detalje događaja, a do kojih smo došli u razgovoru sa neposrednim učesnicima i očevicima događaja.

  1. septembra 2020. godine, policija je postupajući po nalogu Dubravke Korać, u popodnevnim časovima, izvršila proveru na licu mesta i utvrdila da se na kuglani „MS Elkop“ ne održava nikakva svadba ili druga vrsta slavlja sa okupljanjem većeg broja lica.

Sumnjajući u izveštaj policije Dubravka Korać je samovoljno, ličnim vozilom, sama, bez ikakvih svedoka, i mimo ovlašćenja, uzela sebi za pravo da se lično uveri u istinitost izveštaja policije. Tako je došla ispred privatnog poseda, na sporedan ulaz, izašla iz vozila i prišla ulazu objekta, a kako bi proverila da li se održava proslava povređujući privatan posed.

Kako je ovo uznemiravanje trajalo duže vremena, primećena je od strane članova porodičnog domaćinstva prijavljenog Srete Miličevića.

Na pitanje ćerke prijavljenog, Sandre Rajšić, šta radi tu i u kom je svojstvu, ista je bila verbalno napadnuta od strane Dubravke Korać, a nakon čega je Sandra pokušala da snimi pomenuti događaj na šta je Dubravka Korać sela u auto, dala gas i krenula prema njoj gde je ćerka prijavljenog trčeći unazad pokušavala da izbegne sumanutu reakciju predsednice opštine.

Sreto Miličević je, neznajući ko je u vozilu, odreagovao kao što bi to svaki otac učinio, a sve u cilju zaštite svoje ćerke i sprečavanja istovremenog protivpravnog neskrivljenog napada na svoje dete.

Napominjemo da se ceo događaj desio oko 20 časova na mestu gde ne postoji javna rasveta i ispred privatnog poseda Srete Miličevića.

Postavljamo pitanja:

  1. Da li je Dubravka Korać u ovom slučaju postupala vođena ličnom netrpeljivošću prema Sreti Miličeviću kao opozicionaru, obzirom na činjenicu da je pre nekoliko nedelja od bot tima SNS-a isti bio satanizovan, te se već duže vreme vodi hajka na njega preko društvenih mreža?
  2. Po kom osnovu i u kom svojstvu Dubravka Korać samoinicijativno u privatnom vozilu špijunira privatan posed?
  3. Zašto kao komandant kriznog štaba nije angažovala nadležne inspekcije koje imaju ingerencije za postupanje, već daje sebi za pravo da izigrava Iliju Čvorovića?
  4. Zašto komandant Dubravka ne veruje u rad i izveštaj zvaničnih državnih organa?

Usled odsustva želje velikog dela apatinskih medija, da se bar prave kako imaju mrvu dostojanstva, odnosno njihove sposobnosti da se ponize i javni interes isključivo podrede interesu aktuelne vlasti, bili smo dužni da obavestimo građane o ovom događaju koji je privukao veliku pažnju.

Podelite: