U APATINU OD NOVE GODINE POVEĆANJE ZARADE ZA 3% – NEMA VIŠE SAMODOPRINOSA!

Podelite:

Posle godina i godina uzimanja naših para, od 01. januara 2021. godine, svaki zaposleni u Apatinu “dobiće” povećanje zarade od 3%. Nema više samodoprinosa!

Godinama su vlasti u Apatinu, zavlačile ruku u džepove Apatinaca, pretvarajući inače jednu dobru ideju u lakrdiju, počev od načina uvođenja pa do načina trošenja. Iako su pribavljena sredstva imala karakter strogo namenskih, sve vlasti su stavljale u svoju odluku, nezakonitu i protivustavnu odredbu, da se sredstva koriste i za sve druge namene, mimo onih zbog kojih se uvodi, a sve po odluci onoga ko je na vlasti, počev od Saveta Mesne zajednice pa do glavešina kojima se niko nije smeo usprotiviti.

Uvodili su samodoprinos tako što su držali otvorena biračka mesta i po petnaest dana, obilazili “obolele” po kućama, pa je po jednom biračkom mestu bilo i po 400 izlazaka, pretvarajući privid da smo bolesna nacija. Angažovali su armiju partijskih penzionera koji su glasali “za”, a onda su ti isti penzioneri davali izjave da se njima samodoprinos ne skida sa penzije. Bilo je i onih “sposobnijih” koji su zbog samodoprinosa menjali kao svoje mesto prebivališta da izbegnu plaćanje istog, a onda uzgred vukli i fingirane naknade za putne troškove. A onda su umesto prave namene sredstva koristili za zadovoljavanje mahom svojih partijskih potreba. Izveštaji o utrošku sredstava bili su frizirani, tek da pokriju zakonsku formu.

A onda su došli “ovi”, nesposobni da sredstva doprinosa sačuvaju bar u tolikoj meri da ostane “nešto” u opštini. Ovima su ruke u džepove opštinske kase gurali ko zna kakvi koordinatori, a “naši” nesposobni da kažu “E, to tako neće moći”. Kako su ga uvodili i trošili, e neka je i otišao u istoriju.

U svakom slučaju zaključno sa decembarskim primanjima, nema više skidanja sredstava na ime samodoprinosa od 3%. Svako dalje zadiranje u vaša primanja, posle ovoga datuma, predstavljaće čistu otimačinu bez bilo kakvog pravnog osnova.

Podelite: