ZA NAŠU DECU – JEDNA MASKA ZA GRUPNO KORIŠĆENJE

Podelite:

Jun je mesec koji je tradicionalno posvećen maturantima, kako malim tako i velikim. Priprema za prijemni ispit teče svojim tokom, onako kako mora, zbog aktuelne situacije, zbog pandemije. Mali maturanti, učenici osmih razreda obavljaju sistematske preglede, radi upisa u željenu srednju školu.

Juče, u našem Domu zdravlja, činila je to grupa dece čiji su roditelji ostali zaprepašćeni. Masku koju su dobili na kartoteci, a koju su upotrebili prilikom samog pregleda, vraćali su da bi je sledeći pacijent mogao koristiti. Sve se to dešavalo pred očima ove dece. Pojedini učenici su odbijali masku, a za uzvrat dobijali ljutita lica i negodovanje.

Ne ulazeći u to da li su učenici dobili jasne instrukcije, kako treba doći na pregled, ne zameriti im i njihovu mladost i nesmotrenost, ne možemo, a da se ne zapitamo, dragi naši sugrađani kolikih je razmera ovo skandal. U jeku borbe protiv koronavirusa, preporuka od strane struke, ublažavanja mera koje su nas koštale i novaca i živaca, a i trenutnog povećanja broja zaraženih, jedna maska za grupu dece više je nego skandal.

Kako to da zemlja koja je prva u Evropi po svemu i u svemu, a koja se brine za budućnost svoje dece, nema dovoljno maski za istu tu decu. Nismo sigurni da je to ono što želimo deci, bar ne mi koji ostadosmo zatečeni ovom pričom. Eto primera i u našoj opštini za krilaticu koja ovih dana odzvanja sa svih medija “Za našu decu”. Da se dobro razumemo, ovi učenici jesu naša budućnost. Sigurni smo da će oni uspešno okončati svoje prijemne ispite i upisati željene škole, ali vi gospodo padoste na ispitu zrelosti. Zato dragi naši sugrađani 21.juna ostanite kod kuće jer je to ključna nedelja za sve nas.

ZatoBojkot

Podelite: