“ZA NAŠU DECU”: KORONA VIRUS HARA PLANETOM, ŠKOLA U APATINU BEZ VODE!

Podelite:

Još jedno skandalozno otkriće pokrenulo je mnoga pitanja, a ključna reč je odgovornost. Upravo je to ono što je deficitarno kod gotovo svakog tzv. “aparatčika” koji odlučuje o sudbinama velikog broja ljudi kako u lokalnim sredinama, tako i u celoj zemlji.

Novonastala situacija u kojoj su u sred pandemije korona virusa (COVID-19), koju je proglasila Svetska zdravstvena organizacija (SZO), glavni akteri naša deca izaziva gađenje i bes prema skupljačima podrške onima koji izgovaraju političku floskulu “za našu decu”, dok u realnom životu tu istu decu izlažu ekstremnoj opasnosti u krajnje nehigijenskim uslovima.

O lošem stanju u OŠ “Žarko Zrenjanin” u Apatinu javnost smo informisali u nekoliko navrata, a današnje fotografije i video snimci načinjeni u ovoj ustanovi prosleđeni na našu adresu su jezivi. Nesnosan smrad širi se iz toaleta koji su godinama neokrečeni, higijena je ispod svakog minimuma. Tople vode uopšte nema, hladna voda teče u svim učionicama i na drugom spratu, dok na prvom spratu i u muškom toaletu u prizemlju voda kroz slavine uopšte ne teče! No, to nisu jedini problemi.

Kako saznajemo, nedostaju i osnovna sredstva za higijenu, poput sapuna, ubrusa, toalet papira, pa pojedine učiteljice uz pomoć svojih đaka nabavljaju neophodan pribor.

Kako bismo ovu priču potkrepili dokazima, u prilogu vam dostavljamo i fotografije i video snimke.

UG “Bez straha” apeluje i moli sve, počev od direktorice, preko načelnika opštinske uprave, prosvetnih inspektora i svih drugih nadležnih službi da hitno reše nastali problem, jer deca zaista jesu naša budućnost, a ne samo reč u predizbornom sloganu.

POSLEDNJA INFORMACIJA 13.03.

Direktorica OŠ “Žarko Zrenjanin” je pod pritiskom velikog dela javnosti , a zahvaljujući tome što je na našoj stranici ukazano na evidentni problem sa sanitarnim čvorovima u školi , udovoljila molbama te je već danas u toku zamena neispravnih česmi , pa čak i ugradnja bojlera koja će biti nastavljena i tokom vikenda. Bilo bi lepo da ste to uradili i pre kritika , ali izgleda vodite računa samo o rejtingu.

Nastavićemo da pratimo situaciju te da i dalje ukazujemo na sve propuste ove naše opštinske “vlasti” jer je to jedini način da ih nateramo da obavljaju funkcije na koje ih je njihova stranka postavila.

Podelite: