ZA SAD ODOLEVAMO – POMOĆU KRIZNOG ŠTAPA I KANAPA

Podelite:

Svedoci smo da unazad nekoliko dana, pa i nedelja naš grad vodi veliku borbu sa pandemijom koja je sve izraženija.

Pre svega treba pohvaliti i zahvaliti se svim našim radnicima Doma zdravlja, a naročito zaposlenima u “crvenoj zoni” koji svakodnevno, po ceo dan, rade i pružaju pomoć našim bolesnim sugrađanima.

Ipak, vidno smeta, to što se niko iz Kriznog štaba nije zapitao zašto bolesnici, sa povišenom temperaturom stoje ispred šatora, po nekoliko sati, čekajući pregled.

Da, šator je postavljen, ali očigledno ne služi svrsi. Jedina svrha jeste da štiti ljude koji čekaju na prijem od eventualnih padavina. Sa dve strane je zatvoren, ali i sa isto toliko otvoren, pa se nameće pitanje kako neko može da sedi u hladnom i otvorenom šatoru, na drvenim klupama (samo dve klupe postoje) pod temperaturom? Sigurni smo i da ovaj VIP šator nije bio tako hladan i za proslavu Nove godine, i da su se služili topli čajevi.

Apelujemo, tj. pozivamo nadležne 250.000 puta (ni manje, ni više, oni znaju zašto) da posao dovrše do kraja, obezbede ćebad, ako je već prevelik trošak nabavka plinske pečurke, gasnih kalorifera ili sličnih grejača, jer je očigledno da nije puno novca “preteklo” za ovu namenu.

Ne bi bilo loše da se dosadašnje floskule i birokratija zamene sa malo rada na terenu i sagledavanja stvari na pravi način. Zbog toga valjda i postoji Krizni štab.

Podelite: