Zbog medija slepi pored očiju

Podelite:

Pre dvadesetak dana “Freedom house” je objavio izveštaj u kom nedvosmisleno i sasvim jasno Srbiju označavaju kao zemlju u kojoj više nema demokratije, zemlju sa visokom stopom korupcije i skoro potpune kontrole medija.

I u pravu su.

Svedoci smo agresivne medijske kampanje koju sprovodi Srpska napredna stranka, a gde se na nacionalnim medijima mogu čuti samo samo reči hvale na račun predsednika Aleksandra Vučića i kritike na račun svih onih koji drugačije misle.

Malobrojne medije koji se usuđuju da pišu drugačije, vlast na sve moguće načine guši, svedoci smo da npr. dnevne novine “Danas” na kioscima stoje sakrivene ispod “Informera”, “Kurira” ili drugih prorežimskih novina, da MTS ne emituje “N1” televiziju kao kablovski distributer, a naš lokalni kablovski distributer “Sat-trakt”, “N1” nema u programskoj šemi uprkos zahtevima građana.

U lokalnim medijima je situacija potpuno identična.
Iako je UG “Bez straha” od osnivanja slao saopštenja svim lokalnim medijima, samo su ih “Nove apatinske novine” objavljivale. Naravno oni se ne finansiraju iz budžeta opštine, dok sa “Radio Dunavom”, “Radio Apatinom”, “Novim glasom komune” i “TV Apatin” to nije slučaj.

Pomenuti mediji nisu objavili nijedno saopštenje, ali zato redovno izveštavaju kada su aktivisti SNS-a pokosili travu ili pokupili smeće.

Da podsetimo, tzv. budžetski mediji se finansiraju iz budžeta kako bi informisali stanovnike opštine Apatin.

Da li nas informišu i o čemu?

Da li bi javnost u Apatinu trebalo da zna da je npr. put do nekadašnjeg “Motela” koštao oko 80 miliona dinara, a da je umesto planiranih pet metara širine asfaltirano samo tri metra?

Da li mediji smeju pisati o tome da su probijeni svi rokovi za popravku/izgradnju pristana?

Ili o tome kako se troši samodoprinos?

Primera je bezbroj i mi smo sve ovo vreme ukazivali na propuste i zloupotrebe vlasti sa sve dokazima.

Mediji su ćutali, ćute i danas.

Kada bi javnost bila upoznata sa svim dešavanjima u našoj opštini, naročito gde se troši novac koji pripada svima nama, vlast bi bila u velikom problemu. Zato valja zamazati narodu oči, a ko će to bolje da radi od medija, naročito kad su dobro plaćeni.

U takvim uslovima kada nezavisni mediji jednostavno ne postoje već služe kao servis SNS-a i njihovih satelita, uslovi za izlazak na izbore ne postoje.

ZatoBojkot

Podelite: